Cine
suntem?

Noi, OVVA PHARMACEUTICAL, suntem o companie specializată în producția de medicamente, suplimente alimentare, cosmetice, biocide și produse de curățenie dezvoltată în România, în anul 2021.  Compania a integrat fabrica națională sârbă FAMPHARM S.A., fondată în 1994, cu două unități de producție localizate în Kruševac şi Rekovac.

Fuzionarea cu FAMPHARM a însemnat obținerea instantanee a deceniilor de experienţă în producția și distribuția de medicamente, suplimente alimentare, baze de produse cosmetice, produse biocide și produse de curățenie.

Unitatea de producţie din Kruševac

are o suprafață de 3900 m2 și are linii de producție și de ambalare pentru:

  • Forme solide: comprimate acoperite și capsule
  • Forme semisolide: creme, unguente, geluri
  • Forme lichide: soluții, siropuri, emulsii
  • Linie de mari dimensiuni pentru producerea de apă pentru preparate injectabile
citește mai mult citește mai putin

Unitatea de producţie din Rekovac

are o suprafață de 600 m2 și este specializată în producția de produse biocide și de produse de curățenie.

citește mai mult citește mai putin

Controlul și asigurarea calităţii

Pe lângă aria de producție, compania este dotată cu un laborator de control al calității utilat la standarde moderne și internaționale pentru un control riguros al materiilor prime și al produselor finite. Dintre echipamentele de ultimă generație utilizate în controlul produselor, enumerăm: sistem HPLC, spectrofotometru UV-VIS, gaz-cromatograf, cameră de stabilitate de mari dimensiuni, aparat pentru determinarea dezintegrării și a solubilității comprimatelor, aparat pentru determinarea friabilității comprimatelor, aparat pentru determinarea durității.

citește mai mult citește mai putin
Inovaţie
Credem cu tărie că misiunea noastră este de a ajuta oamenii să trăiască o viață mai bună, pentru mai mult timp. Nu am avut niciodată o mai bună înțelegere a biologiei şi instrumente mai performante prin care să acţionăm decât astăzi. Credem în inovație ca motor al evoluției, așa că suntem încântați de posibilitatea de a aborda afecţiunile într-un mod ţintit, cu mai puține efecte nedorite și de a identifica pacienții care sunt cel mai probabil să răspundă la o anumită terapie.
Știinţă
Pentru a conduce OVVA către cele mai înalte standarde internaționale, am început colaborări active de cercetare, dezvoltare și control al calității produselor cu Universitatea de Farmacie din București. Colaborarea cu specialiști de la Facultatea de Farmacie în domenii vaste precum microbiologia, farmacologia, farmacotoxicologia, farmacognozia, biochimia, fizica și chimia farmaceutică ne permit să dezvoltăm și să analizăm produsele în cel mai detaliat mod posibil, atât în ceea ce privește calitatea, dar și din punct de vedere farmacologic.
Pasiune
Avem cel mai mare vis dintre toate, îmbunătățirea vieții umane, ceea ce ne face sa ne dedicăm cu pasiune și perseverență cercetării și inovării. Pentru a obține cele mai bune produse ne bazam pe ani numeroși de studii, instruiri, colaborări cu oameni de știință dar și pe nenumăratele ore petrecute în laborator.